Post navigation

Murmansk

Murmansk

Op 14/05/13 arriveerde we op de rede van Murmansk om daar koper en nikkel, op pallets, in kisten en in containers te laden voor Rotterdam en Antwerpen. Onder begeleiding van een loods en precieze instructies van Murmansk Traffic werden we naar een plek gedelegeerd waar we ten anker moesten. Ook de loods had niks te vertellen. De loods kreeg precieze instructie welke koers en afstand we diende te varen en op instructie van Murmansk Traffic mochten we het anker laten vallen.

 Ten anker op de rede met uitzicht over de Skyline van Murmansk. 

Alyosha of Murmansk – Defenders of the Sovjet Arctic. Een heel gezellig beeld dat over Murmansk kijkt. Het 2 na grootste beeld van Rusland (Wikipedia)

Toen we ten anker lagen kwam er een bootje met agent, douane en immigratie. Ik had via de mail al instructies ontvangen wat voor pakket documenten er klaar moest liggen. Het inklaren ging vrij soepel en viel erg mee.

De volgende dag kwam onze laadplaats vrij en zijn we verhaald. Volgens de haven regels, natuurlijk met een paar sleepboten. De loodsen weten daar ondertussen ook wel beter en laten de slepers een beetje stand by om het schip heen drijven.

Na het bespreken van het laadplan zijn we begonnen met het laden van containers gevuld met koper en nikkel. Na het laden van de containers gingen we verder met laden van koper en nikkel platen. Het was goed te zien dat deze dokwerkers dit altijd deden. Perfect geladen en goed gestuwd. 

De lading nikkel en koper platen in ruim 2

Doordat we dus allemaal verschillende partijen hadden geladen mocht ik na het laden een compleet pak print papier signeren en stempelen!!! Wat ze allemaal met dat papier moeten, is me ook een raadsel. Niet normaal zoveel. Na het tekenen van de lading papieren, kwamen de authoriteiten weer aan boord om weer de uitgaande papier winkel te controleren en te tekenen. Vrijdag 17/05 om 15:30 hadden we de loods weer aan boord voor vertrek, met uiteraard weer 2 sleepboten om ons heen.

Vertrek uit Murmansk

In totaal is het 1685 Nm varen naar Rotterdam. We moeten uiterlijk 24/05/13 om 04:00 aan het loods station voor Rotterdam zijn en dan gaan ze vrijdag nog beginnen met lossen in de Waalhaven. Als de partij van de Waalhaven eruit is moeten we nog een partij lossen bij Steinweg in de Eemshaven. Daarna door naar Antwerpen om daar de laatste partij te lossen.